News

Stavanger Vinforums Vinmesse 2020
18/1/2020
Stavanger

Stavanger Vinforums Vinmesse 2020

18 /1 / 2020“ITALIA”
 

Lørdag 18. januar 2020 på CLARION HOTEL*
*Arne Rettedalsgate 14
 

Stavanger Vinforum har gleden av å invitere våre medlemmer og firmakontakter til vinmesse.
Vi vil ha et bredt utvalg av viner fra flere importører, og noen av produsentene vil selv være til stede!

Også i år forventer vi stor deltakelse – vær derfor rask med påmelding!

Stavanger Vinforum kan igjen presentere Italias mangfold som vinland. Fra Sicilia i sør til alpene i nord finnes noen av verdens mest klassiske vinregioner og mange lokale druetyper.


Italia deles inn i 20 vinregioner, der hver region kan kjennes på sin egen vinstil. Regionene har ofte et egenartet klima, slik at en regions druer ikke trives i andre regioner. Dette gir et stort mangfold av vinstiler i dette langstrakte landet.


Helt sør i Puglia og Sicilia produseres de største mengdene av italiensk vin. Her er klimaet påvirket av Afrika i sør. Helt nord ved foten av alpene produseres mindre mengder, men påvirkningen fra kaldere fjellmassiver gir druene helt andre vekstvilkår, som f.eks. i Piemonte.


Noen italienske druer produseres kun i sin egen region, som f.eks. Nebbiolo i Piemonte, mens andre druer som Sangiovese og Trebbiano kan finnes i større deler av landet. De mest kjente internasjonale druesortene dyrkes også over hele Italia.


Italiensk rødvin er favoritt i Norge, og selger 3 ganger mer enn land nr. 2 på listen, Spania. På hvitvinsområdet er landet nr. 3, bare slått av Tyskland og Frankrike. Disse landene har tilsammen godt over halvparten av hele verdens vinproduksjon, med Italia i tet.


Vinmessen 2020 vil presentere et bredt utvalg av vin fra ulike regioner. Vi vil oppfordre til å smake og sammenligne egne favoritter med nye bekjentskaper for å oppleve bredden av kvalitetsvin fra Italia. Besøker du ett eller flere av våre seminarer, vil du få en dypere kjennskap til enkeltområder fra de som selv har sitt arbeid der.


Vinene og kunnskapen som importørene presenterer i smakesalene, kombinert med seminarer og besøk av produsenter, gir sammen med et interessert publikum, grunnlag for at Vinmessen Italia 2020 glir inn i rekken ava spennende og vellykkede vinsmakinger i Stavanger.

Seminaroversikt

Det er 3 åpne seminar du som deltaker kan melde deg på. Prisen pr seminar 225,-.

Foradori fra Trentino / Alto Adige                                                 

  12:15-13:00,  13:30-14:15,  14:45-15:30

​​

Arianna Occhipintis grensesprengende viner har gjort henne til rikskjendis i Italia og en vinsuperstjerne på verdensbasis. Etter vinstudiene vendte hun hjem til Sicilia, skaffet seg vinmarker og bygde opp et lite vineri. Ariannas vinmarker ligger på ca 250- 280 meters høyde i området rundt Vittoria syd på Sicilia. Hennes første årgang var 2004 basert på druene Nero´d Avola og Frappato der den siste ble en umiddelbar sensasjon. I dag er vingården på 28 hektar og vinmakingen hennes er klassisk naturlig. Smakingen ledes av Gian Marco Iannello, assisterende leder ved vingården.

https://www.stavangervinforum.no/vinmessen2020​​